Teachers

CSABA HAJNÓCZY

Csaba Hajnóczy studied musicology at Liszt Ferenc Academy of Music, Budapest. Also studied classical guitar and composition. He was founder and leader of Hangarian alternative music bands Kontroll Csoport and Kampec Dolores, and has played with numerous other formations, too. He founded the Music School of Óbuda Waldorf School in Budapest, which he leads and where he teaches. He is a teacher at Moholy-Nagy University of Arts, Budapest. http://www.csabahajnoczy.com

TAMÁS BERNÁTH ATOM

Profession

Musician, performer, video maker

Education and qualifications

1994-1998: Degree in Pedagogy at Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola, Eger, Hungary

1994-1998: Intermedia Department, University of Fine Arts, Budapest

1996-1997: Karawitan Sunda, gamelan music , STSI University, Bandung, Indonesia

1990-1992: Videomaker, Szellemkép Szabadiskola, Budapest

1981-1984: Drama plays director- teacher, Népművelési Intézet, Budapest

Selected activities (2012-16)

2014-2016  Exchange of Community-based Performing Art Practices (EXCEPT)  program

2013  At "Soharóza"- Bass solist at "Soharóza"projects, Musician at Cipolla collective (contemporary dance theatre), Musician at Kazohinia International Theater Projects, Live lead music for cinema/movies at "Zakatoló Music Cinema"

2012  Musician at Contact Jam, Budapest, Musician at dance performances, Singer at Syntax Orchestra

ÁDÁM DARÁZS

Zenei tanulmányaimat klasszikus gitár szakon kezdtem 10 éves koromban a Farkas Ferenc Zeneiskolában, majd a Solti György Zeneiskolában. Később az Etűd Konzervatóriumban jazz-gitár szakon tanultam, mivel a klasszikus zene mellett mindig is érdekelt a jazz és az improvizáció. A zeneiskolai évek után a győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének Klasszikus Gitár szakán diplomáztam. A diploma megszerzése óta több zeneiskolában tanítok klasszikus gitárt, valamint improvizációs és a soundpainting kurzusokat tartok.

Soundpainting and other improvisations

JANKA HAJNÓCZY

Hajnóczy Janka az Óbudai Waldorf Iskola gimnáziumában érettségizett. Alapfokú zongora- és énektanulmányait követően a Premier Művészeti Iskola OKJ képzésén szerzett énekesi és elméleti alapdiplomát. 2017 óta tanít szolfézst és magánéneket a zeneiskolában. A nyári táboroknak is aktív résztvevője. Dalszerzéssel, színpadi produkciók előkészítésével és létrehozásával foglalkozik.

GERGELY PÁZMÁNDI

Gergely zenetanár, professzionális zenész, zenekarvezető és hangszerelő. Tanári diplomáját a Vienna Konservatorium budapesti tenszékén szerezte Borbély Mihály és Lakatos Soso Sándor növendékeként, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tenszékén Borbély Mihály és Elek István növendéke. Gergely több, mint tízéves tanítási tapasztalattal rendelkezik és a magyar zenei élet rendszeres szereplője. Saját zenekarai mellett a Tárkány Művek állandó tagja, a Junk Big Band és számos másik big band meghívott szólistája. 2017 ősze óta tanít az ÓWI Zeneiskolájában.

BODROGI ÉVA

Bodrogi Éva a londoni Guildhall School of Music and Drama Zeneakadémián szerezte meg  énekes előadó-művészi diplomáját.

Együtt dolgozott többek között a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Concerto Budapesttel, az Erkel Ferenc Kamarazenekarral, a Budapesti Vonósokkal, a Weiner–Szász Kamaraszimfonikusokkal, a  La Tempesta barokk együttessel vagy  a Balti Államok Kortárs Zenekarával.

Koncertezett többek között az Ax-An-Provance Fesztiválon, a Brno-i Nemzetközi Zenei Fesztiválon, a Bath-i Nemzetközi Zenei Fesztiválon, a „Silent Festival”-on Finnországban, a Pentecost, -és a Perla Musica Early Music Festival-on.

Több cd-felvételt készített a  Naxos, a Hungaroton, a Gryllus, és a Harmonia Mundi Kiadó számára.

A  Budapesti Fesztivál Zenekar barokk együttesének gyakori szólistája.

A barokk és klasszikus kor speciális előadása mellett  zenei élete másik pillére a kortárs zenéhez kapcsolódik. A főként Kurtág György műveit megszólaltató Ludium Együttes, a Horváth Balázs vezette Thrensemble Együttes gyakori meghívott énekes előadója, a magyar kortárs szerzők műveit  fókuszba helyező The Barefoot Musicians alapitó tagja. Számos  dal illetve kamaramű  íródott számára.

Tizenöt éve szevedélye a tanitás,  magántantványai  mellett az American International School of Budapest  „voice”  tanára.

FORGÓ BENJÁMIN

Forgó Benjámin vagyok, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves, klasszikus-zongora szakos hallgatója.

6 éves koromban kezdtem zongorázni szülővárosomban, Pécsett. 16 éves koromtól tanulmányaimat Budapesten folytattam, először a Bartók Konzervatórium, majd a már említett Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem falai között. Részt vettem Rév Lívia, Jandó Jenő, Kocsis Zoltán, Wagner Rita, Bogányi Gergely, Nádor György mesterkurzusain. Évről évre lelkes résztvevője vagyok különböző kamarazenei produkcióknak, projekteknek, amelyek sok inspirációt jelentenek munkámhoz. Évente több alkalommal adatik meg a lehetőség, hogy barátaimmal hangversenyt adjunk a Zenetudományi Intézet Zenetörténeti Múzeumában és egyéb helyeken, ahol kamara és szóló előadások közreműködőjeként is fellépek.

A tanításban nagy érdeklődéssel tekintek a különböző személyre szabás lehetőségei felé, ugyanis azt hiszem, mindenkinek útja másként vezet a zenélés felé. Szívem ügyének érzem, hogy a gyerekek örömüket leljék abban, amit csinálnak, és elérni, hogy ezen örömöt tudják a klasszikus zene és a hangszerjáték csodái, rejtelmei szolgáltatni. A szülőkkel való minél teljesebb együttműködés is fontos számomra, mert ebben az életkorban még ők is nagyon fontos szerepet játszanak a zenetanulás sikerességében.